Доступність посилання

ТОП новини

У США демократи стурбовані через лист республіканців до влади Ірану


Сенатори-демократи, які виступають на підтримку потенційної угоди з Іраном щодо ядерної програми, стурбовані через лист колег-республіканців до влади Ірану. У Демократичній партії вважають, що такі дії можуть зашкодити мирному процесу.

«Гадаю, це викликає серйозні питання про те, чи залишається чинною підтримка переговорів представниками двох партій», – сказав сенатор-демократ Кріс Кунс.

9 березня сенатор-республіканець Том Коттон і 46 його однопартійців надіслали відкритого листа іранським лідерам, у якому попередили, що будь-яка угода може бути скасована Конгресом або наступним президентом.

Білий дім різко розкритикував лист законодавців. Як заявив представник адміністрації Обами, послання сенаторів є політичним маневром, спрямованим на підрив зовнішньої політики президента і відображає погляди тих, хто відкидає угоду, навіть якщо єдиною альтернативою їй є силова акція проти іранських атомних об’єктів. Республіканці, за словами президента Обами, вступили в дивний союз з іранськими консерваторами, які теж категорично виступають проти будь-якої домовленості.

XS
SM
MD
LG