Доступність посилання

ТОП новини

Байден та Порошенко обговорили поставки нелетальної зброї та нові санкції


Віце-президент США Джо Байден та президент України Петро Порошенко
Віце-президент США Джо Байден та президент України Петро Порошенко

Віце-президент США Джо Байден обговорив з президентом України Петром Порошенком ситуацію на Донбасі, додаткову нелетальну допомогу США Україні та нові санкції щодо проросійських сепаратистів і тих, хто їх підтримує.

За повідомленням прес-служби Білого дому, в телефонній розмові віце-президент США із занепокоєнням зазначив про тривале порушення режиму припинення вогню з боку підтримуваних Росією сепаратистів у районі Донецька і Маріуполя і їхню відмову надати спостерігачам ОБСЄ безперешкодний доступ на територію, яку вони контролюють.

Водночас агентство AFP повідомляє, що Сполучені Штати ухвалили рішення поставляти Україні безпілотники та броньовані військові автомобілі Humvee.

​Наразі офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Минулого тижня близько десятка законодавців від обох партій підтримали заклик спікера Палати представників Джона Бейнера допрезидента США про негайну поставку зброї, стверджуючи, що проросійські сепаратисти лише закріпили свої успіхи після так званих Мінських угод, які призвели до нетривкого припинення вогню минулого місяця.

XS
SM
MD
LG