Доступність посилання

ТОП новини

Уряд запровадив посаду уповноваженого з питань управління державним боргом


Кабмін запровадив посаду уповноваженого з питань управління державним боргом. Про це йдеться в постанові Кабміну від 11 березня №88

Відповідно до документу, урядовий уповноважений з питань управління держборгом за умовами оплати праці, матеріально-побутового та іншого забезпечення прирівняний до посади заступника міністра.

Урядовий уповноважений призначається на посаду і звільняється з посади Кабміном за поданням прем’єр-міністра, внесеним на підставі пропозицій міністра фінансів.

Основними завданнями урядового уповноваженого є підготовка пропозицій щодо поліпшення структури державного боргу, зокрема шляхом здійснення відповідних операцій з держборгом, з урахуванням обміну, випуску, купівлі, викупу та продажу державних боргових зобов’язань, а також підготовка та участь у проведенні переговорів із кредиторами України з питань управління держборгом.

Урядовий уповноважений має право, зокрема, звертатися до центральних і місцевих органів виконавчої влади, державним банкам, державним підприємствам і організаціям з питань, що належать до його компетенції та отримувати від них інформацію, документи і матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань.

Урядовий уповноважений також має право брати участь із правом дорадчого голосу у засіданнях Кабміну під час розгляду питань, що належать до його компетенції.

XS
SM
MD
LG