Доступність посилання

ТОП новини

Санкції проти Росії не принесли бажаного результату – США


Речник Білого дому Джош Ернест
Речник Білого дому Джош Ернест

Нинішні санкції проти Росії наразі не принесли бажаних результатів, тому тиск на Москву може бути посилений, заявив речник Білого дому Джош Ернест.

«Нинішні санкції проти Росії наразі не принесли бажаних результатів, тому ми і продовжуємо спостерігати дії Росії щодо дестабілізації ситуації в Україні і невиконання зобов’язань, взятих нею під час переговорів з українською, німецькою та французькою сторонами у Мінську. Ми і далі занепокоєні поведінкою Росії на сході України. Тому перспектива збільшення для Росії плати лише зростає», – сказав Ернест у середу, 11 березня, під час прес-конференції у Вашингтоні.

Європейський союз розглядає можливість збереження економічних санкцій проти Росії до грудня 2015 року. 11 березня декілька дипломатів із країн-членів ЄС на умовах анонімності заявили Радіо Свобода, що глави держав Євросоюзу можуть вирішити розширити дію обмежень до грудня, коли зустрінуться на саміті в Брюсселі 19 березня.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG