Доступність посилання

ТОП новини

Розміщення сил НАТО біля Росії матиме наслідки – МЗС Росії


Будівля МЗС Росії у Москві
Будівля МЗС Росії у Москві

Розміщення сил НАТО поблизу кордонів з Росією матиме наслідки для військово-політичної безпеки в Європі, заявляє директор департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС Росії Михайло Ульянов.

За його словами, що для Москви немає різниці, знаходяться ці сили на постійній чи на ротаційній основі.

«Ми будемо відстежувати це і далі. Поки що ми не зробили висновків щодо можливого порушення, але при необхідності зробимо. Це, звичайно, матиме певні наслідки для військово-політичного виміру безпеки в Європі», – цитує Ульянова російська агенція «РИА Новости».

Після анексії Росією Криму у березні минулого року, у НАТО неодноразово заявляли про необхідність посилення східних кордонів.

У вересні 2014 року на саміті НАТО у Вельсі 28 країн-членів альянсу погодили створення сил надшвидкого реагування, здатних до передислокації упродовж двох діб, а також створення центрів оперативного командування у шести посткомуністичних країн-членах НАТО – Польщі, Латвії, Литві, Естонії, Румунії та Болгарії.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG