Доступність посилання

ТОП новини

Надання Україні нелетального озброєння недостатньо – конгресмен Енґел


Конгресмен-демократ Еліот Енґел
Конгресмен-демократ Еліот Енґел

Надання Сполученими Штатами Америки нелетального озброєння не допоможе Україні у довготерміновій перспективі, вважає конгресмен-демократ Еліот Енґел.

«Це добре, що ми направили Україні нелетальну допомогу, але це їм реально не допоможе у довготерміновій перспективі. Цього недостатньо. Це не може бути все, що ми зробили», – зазначив Енґел у середу, 11 березня, в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Ми не закликаємо їх починати агресивну війну. Але проти них вже ведеться агресивна війна. Ми просто закликаємо, щоб вони мали заходи для свого захисту. Наразі це катастрофа», – наголосив Еліот Енґел.

У середу речник Білого дому Джош Ернест заявив, що надання Україні летальної зброї призведе до збільшення кровопролиття. «Якщо боєздатність українських військових істотно зросте, це може спровокувати посилення відповіді з боку Росії і сепаратистів, яких вона підтримує», – зазначив Ернест.

11 березня президент України Петро Порошенко повідомив про додаткову нелетальну допомогу США Україні в галузі безпеки, загальною вартістю 75 мільйонів доларів.

10 березня, в інтерв’ю Associated Press, посол Німеччини у США Петер Віттіґ заявив, що президент США Барак Обама погодився утриматися від поставок Україні летальної зброї. За словами Віттіґа, це відбулося під час лютневої зустрічі у Білому домі Обами з канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

Ця заява з’явилася на тлі нових вимог американських законодавців від обох партій до президента США надати підтримку українській армії в її боротьбі з проросійськими сепаратистами.

Адміністрація Обами заявляла, що досі обговорює доцільність поставок протитанкової зброї та інших оборонних озброєнь, щоб зміцнити здатність Києва захищати свою територію і війська на Донбасі.

XS
SM
MD
LG