Доступність посилання

ТОП новини

«Ісламська держава» стане небезпечнішою, якщо Іран не допомагатиме сусідам – Ларіджані


Спікер парламенту Ірану Алі Ларіджані
Спікер парламенту Ірану Алі Ларіджані

Спікер парламенту Ірану Алі Ларіджані вважає, що тероризм«Ісламської держави» загрожуватиме більшій кількості країн, якщо Тегеран не допомагатиме іракцям у їхній боротьбі з екстремістським угрупуванням.

Ларіджані виступив із такою заявою на наступний день після переговорів у Кувейті. Іран та Кувейт входять до Ради країн Перської затоки, яка нещодавно звинуватила Іран у втручанні у справи сусіднього Ємена, де збройна шиїтська група захопила столицю.

Іран є провідною шиїтською країною регіону, у більшості його сусідів владу контролюють представники сунітської течії ісламу. Тегеран, беручи участь у кампанії проти «Ісламської держави», збільшує свій вплив у регіоні в цілому.

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США, генерал армії Мартін Демпсі відзначив 11 березня позитивну роль Ірану у протистоянні бойовикам угруповання «Ісламська держава» в Іраку. Водночас Демпсі вважає, що після розгрому екстремістів підтримувані Тегераном воєнізовані формування можуть підірвати зусилля з об’єднання країни.

XS
SM
MD
LG