Доступність посилання

ТОП новини

Російські силовики другу добу допитують затриманого кримськотатарського активіста


Мітинг під стінами кримського парламенту, 26 лютого 2014 року
Мітинг під стінами кримського парламенту, 26 лютого 2014 року

Талят Юнусов, житель села Яструбівка Красногвардійського району Криму, якого правоохоронці затримали 11 березня, продовжує перебувати в «Слідчому комітеті», в Сімферополі. Про це кореспонденту проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» повідомив його батько Асан Юнусов.

За словами чоловіка, після затримання сина, в їхньому будинку протягом двох годин проводили обшук.

«Нічого не знайшли. Я запитав, що шукаєте – відповіли: «проводимо слідчі дії». Мого сина підозрюють у побитті когось при штурмі будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року», – сказав Юнусов.

Він зазначив, що представники «Слідчого комітету» прийшли проводити обшук, не пред’являючи документів, і тільки після протестів господарів показали відповідну постанову.

Разом із російськими правоохоронцями приїхала і адвокат, призначена затриманому.

«Не представилася. Тільки після того, як я став питати, хто ця жінка і з якою метою вона спостерігає за обшуком, мені сказали, що це Папчук Юлія Євгенівна, адвокат мого сина», – розповів Юнусов.

Чоловік також повідомив, що після кількох годин затримання від сина надійшов дзвінок, Талят сказав, що перебуває в Сімферополі, за адресою: вулиця Тургенєва, 16.

У «Слідчому комітеті» ситуацію не коментують.

Вранці 11 березня в селі Яструбівка Красногвардійського району був затриманий Талят Юнусов 1984 року народження. За словами його батька, в 7 ранку в будинок увірвалися озброєні люди в масках. Хлопця забрали до Сімферополя на допит по «справі 26 лютого».

6 березня, у даній справі був затриманий і вивезений з Керчі до Сімферополя, в «Слідчий комітет» Асан Чарухов. Після багатогодинного допиту чоловіка відпустили.

Раніше Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, якого в Криму затримали 29 січня. Його підозрюють в організації й участі в масових заворушеннях під стінами кримського парламенту в минулому році.

26 лютого 2014 року під кримським парламентом відбувся масштабний мітинг противників і прихильників відділення Криму від Росії. У числі перших були кримські татари, представники Меджлісу і проукраїнські активісти, їм протистояли проросійські активісти, яких організували лідери «Русского единства» на чолі з Сергієм Аксьоновим, який зараз очолює кримський уряд.

XS
SM
MD
LG