Доступність посилання

ТОП новини

Москва не коментує повідомлення про російських шпигунів у Чехії


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Служба зовнішньої розвідки Росії відмовилася коментувати повідомлення чеських ЗМІ про затримання у Празі трьох російських дипломатів за підозрою у шпигунстві.

«Ми не коментуємо цих повідомлень», – сказав речник російської розвідки Сергій Іванов у четвер, 12 березня, агентству «Інтерфакс».

У посольстві Росії у Празі також відмовилися від коментарів щодо цього.

Сьогодні, 12 березня, чеський часопис Respekt повідомив, що Служба безпеки Чехії викрила трьох російських шпигунів.

Як повідомляють чеські ЗМІ, Росія відреагувала на дії чеської сторони видворенням з країни двох чеських дипломатів. Кроки Росії міністр закордонних справ Чехії Любомір Заоралек відмовився коментувати.

Це не перший випадок розкритої діяльності російських шпигунів у Чехії. Останній стався у 2009 році, коли Служба безпеки Чехії розкрила агентів Росії, які на території Чехії збирали інформацію про НАТО.

За повідомленням інтернет-видання Hlídací pes, посольство Росії в Чехії є найбільшим за кількістю працівників серед посольств інших країн. В посольстві Росії працює 141 людина, «до дипломатичного списку їх записано десь вісімдесят. Решту становлять зареєстровані адміністративні працівники, наприклад, водії,секретарки і люди подібних професій». Досі найбільше працівників у російському посольстві в Чехії працювало у 2011 році – всього 151 особа.

За даними інтернет-видання Hlídací pes, наприклад, в посольстві США в Чехії працює всього 70 людей, а в посольстві Китаю – 28.

XS
SM
MD
LG