Доступність посилання

ТОП новини

У твітері «поховали» Путіна (огляд соцмереж)


Карикатура, яку поширюють у соцмережах разом із чутками про нездоров'я Путіна
Карикатура, яку поширюють у соцмережах разом із чутками про нездоров'я Путіна

Зникнення Путіна та сумнівні відмовки прес-служби Кремля спровокували у соцмережах хвилю повідомлень про можливу смерть президента Росії

Путін «абсолютно» здоровий і має «дуже напружений» графік – так прес-секретар президента Росії Володимира Путіна заперечував припущення, що російський лідер занедужав. Від 6 березня Путін не з’являвся на людях і відклав міжнародну зустріч. У ЗМІ ширяться чутки і домисли про те, що російський президент захворів. Фантазія ж користувачів соцмереж розгулялася настільки, що у середу увечері Путіна називали мертвим.

ЗМІ й соцмережі б’ють на сполох президент Росії Володимир Путін тиждень не з’являвся на людях.

У повідомленні на сайті Кремля, датованому 8 березня, йдеться про те, що з нагоди свята Путін зустрівся з жінками, чиї діти досягли значних успіхів у різних сферах. РБК тим часом повідомив, що насправді цей захід був записаний заздалегідь особистим оператором глави держави.

Згодом прес-служба Кремля повідомила, що Путін зустрівся з губернатором Карелії Олександром Худілайненом 11 березня. Водночас РБК інформує, що «інтернет-газета «Вести Карелии» вже повідомляла [про цю зустріч] 5 березня».

Зрештою речник Путіна Дмитро Пєсков у середу, 11 березня, повідомив про перенесення зустрічі лідерів Росії, Казахстану і Білорусі в Астані, яка планувалася на цей тиждень.

Після цього представник влади Казахстану на умовах анонімності повідомив Reuters, що зустріч президентів могла бути скасована через хворобу. «Виглядає так, що Путін захворів», – сказав казахстанський посадовець.

Попри спростування проблем зі здоров’ям президента Росії, сторінки соціальних мереж наповнені припущеннями, а прізвище лідера Росії опинилося в трендах мережі мікроблогів Twitter. Деякі користувачі соцмереж у здогадках зайшли так далеко, що заговорили про можливу смерть Путіна.

Росіяни вже звикли до чуток про хвороби як прелюдій до офіційного анонсу смертей своїх лідерів, як це було у випадку з радянськими керівниками Леонідом Брежнєвим і Костянтином Черненком.

І хоч державне інформаційне агентство ТАСС цитує Пєскова, який назвав чутки про хворобу Путіна «весняним загостренням», соцмережі й досі лихоманить.

Путін пішов до косметолога?

Одна з версій, яку поширюють користувачі соціальних мереж, полягає в тому, що Путін насправді взяв собі відгул, щоб відвідати косметолога або пластичного хірурга:

Проте була й версія, що «смертю Путіна Ахметов намагається відволікти увагу від гри «Шахтаря», який 11 березня розгромно програв «Баварії»:

Хто стане наступником Путіна?

Поки одні користувачі соцмереж робили припущення, живий чи мертвий президент Росії, інші дивилися наперед і спробували припустити, хто ж стане наступником Володимира Путіна:

На цю ж тему:

09.02.2015
Усі хвороби Володимира Путіна

У президента Росії одна з форм аутизму? Рак? А, можливо, він «нарцисичний мегаломаніяк»? далі

  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG