Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала підозрюваних у вчиненні вибуху в Одесі


Пошкоджена вибухом будівля в Одесі, 12 березня 2015 року
Пошкоджена вибухом будівля в Одесі, 12 березня 2015 року

СБУ затримала підозрюваних у вчиненні вибуху цієї ночі в Одесі.

«Голова СБУ доповів президенту України, що сьогодні в Іллічівську Одеської області у результаті реалізації плану по ліквідації терористичних організацій Службою безпеки, МВС та прокуратурою затримано двох осіб, яких підозрюють у вчиненні терористичних актів в Одесі, у тому числі вибуху, який стався у ніч на 12 березня цього року у бізнес-центрі «Адміральський», – повідомили у четвер, 12 березня, в Службі безпеки України.

В СБУ зазначають, що у затриманих вилучили саморобний вибуховий пристрій, який «вони планували використати для наступного теракту».

«Тривають оперативно-слідчі дії у рамках кримінального провадження за частиною 2 статті 258-4 Кримінального кодексу України», – мовиться у повідомленні СБУ.

За даними міліції, 12 березня після опівночі в Одесі невідомі привели у дію вибуховий пристрій біля дверей офісу політичної партії «Самопоміч». Жертв і потерпілих немає. Вибухова хвиля пошкодила саме приміщення офісу і вікна сусідніх приміщень бізнес-центру. Міліція розслідує цей вибух за статтею «терористичний акт».

Відповідальності за вибух на себе ніхто не взяв.

Це вже не перший вибух чи спроба нападу в Одесі останніми місяцями. Попередній вибух у цьому місті стався тиждень тому, 5 березня, міліція кваліфікувала його як теракт.

XS
SM
MD
LG