Доступність посилання

ТОП новини

Голова ОБСЄ закликає дати спостерігачам доступ до всієї території Донбасу


Міністр закордонних справ Сербії, голова ОБСЄ Івіца Дачич
Міністр закордонних справ Сербії, голова ОБСЄ Івіца Дачич

Міністр закордонних справ Сербії, голова ОБСЄ Івіца Дачич вітає продовження мандату Спеціальної моніторингової місії в Україні до 31 березня 2016 року і закликає всі сторони протистояння дати спостерігачам безперешкодний доступ до всієї території Донбасу.

«Рішення постійної Ради ОБСЄ у Відні щодо продовження мандату СММ ОБСЄ в Україні і виділення необхідних ресурси підтверджує підтримку і прихильність всіх держав-учасників до реалізації Мінських домовленостей», – йдеться у заяві Дачича, опублікованій у четвер, 12 березня.

Сьогодні постійна рада ОБСЄ продовжила мандат Спеціальної моніторингової місії організації в Україні до 21 березня 2016 року.

21 березня 2014 року ОБСЄ ухвалила рішення про направлення в Україну Спеціальної моніторингової місії міжнародних спостерігачів.

Місія покликана сприяти зниженню напруженості й затвердженню миру, стабільності та безпеки. Спостерігачі, зокрема, збирають інформацію й доповідають про ситуацію із безпекою на сході України.

Необмежений доступ спостерігачів ЄБСЄ до всієї території Донбасу, є одним з пунктів Мінських домовленостей. Але представники СММ ОБСЄ неодноразово заявляли, що сепаратисти відмовляють їм у такому доступі.

XS
SM
MD
LG