Доступність посилання

ТОП новини

Обмеження на поїздки до зони АТО затримує допомогу хворим – Human Rights Watch


Танки на одному з блокпостів у зоні АТО
Танки на одному з блокпостів у зоні АТО

Запроваджені урядом обмеження на поїздки до контрольованих проросійськими бойовиками районів сходу України призвели до значних затримок у доставці цивільним гуманітарної допомоги, зокрема, лікарських засобів і медичного обладнання. Про це йдеться у повідомленні міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch.

За даними правозахисників, обмеження ускладнюють лікування або й загрожують смертю хворих на ВІЛ-інфекцію, туберкульоз та інші серйозні хвороби.

«Затримки у доставці ліків, поєднані з пропускною системою і військовими діями, створили величезний дефіцит ліків у медичних закладах. Це ставить під загрозу життя людей, що страждають на серйозні захворювання, та тих, які потребують медичної допомоги у контрольованих бойовиками районах», – сказала експерт Human Rights Watch у Європі і Центральній Азії Юлія Горбунова.

Відео з Youtube-каналу HumanRightsWatch

У Human Rights Watch наполягають, що всі сторони конфлікту мають виконувати свої зобов’язання за міжнародним гуманітарним правом і дотримуватися підписаних 13 лютого Мінських угод, щоб забезпечити доступ до гуманітарної допомоги для цивільних осіб, які такої допомоги потребують.

XS
SM
MD
LG