Доступність посилання

ТОП новини

Співробітники ФСБ Росії здійснюють обшуки у квартирах кримських журналістів


Співробітники ФСБ Росії провели 13 березня обшук у квартирі батьків кримської журналістки Анни Андрієвської, яка після анексії півострова залишила Крим і зараз живе в Києві.

Як розповіла сайту Радіо Свобода «Крим.Реалії» Андрієвська, батьки вранці зателефонували їй і повідомили про візит до них співробітників ФСБ, які вилучили комп’ютер її батька.

«Ми завжди тримали зв’язок по скайпу, але оскільки комп’ютер був вилучений, їм довелося дзвонити мені по телефону. Батькові пред’явили рішення Сімферопольського суду, в якому сказано, що стосовно мене порушено кримінальну справу за матеріал, в якому нібито містяться заклики до повалення влади в Криму», – розповіла Андрієвська.

За її словами, йдеться про матеріал на сайті «Центру журналістських розслідувань», опублікований ще в жовтні.

«Стаття розповідає про волонтерів батальйону «Крим», про те, що це за організація, як вони працюють, але там немає жодних закликів до повалення влади на півострові», – зазначила журналістка.

Одночасно про обшук у квартирі за місцем прописки кореспондента Наталії Кокоріної в Сімферополі також повідомляє «Центр журналістських розслідувань», де вона працює.

«Підстави для проведення обшуку невідомі – зв’язку з журналісткою після того, як вона зайшла в квартиру, немає, далі під’їзду будинку співробітники ФСБ нікого не пропускають», – пише видання.

Раніше Наталія Кокоріна повідомила колегам, що близько 8:00 її попросили приїхати на квартиру батьків (вона проживає окремо).

«Вранці зателефонував чоловік, представився дільничним Київського району і повідомив, що двері квартири, в якій я прописана і живуть мої батьки, розкрита. У батьків телефони були відключені», – розповіла Кокоріна.

Зараз зв’язку з журналісткою немає.

XS
SM
MD
LG