Доступність посилання

ТОП новини

Суд зобов’язав суддю Печерського райсуду Кицюка носити електронний браслет


Судді Печерського районного суду Києва Оксана Царевич і Віктор Кицюк на засіданні парламенту, 4 березня 2015 року
Судді Печерського районного суду Києва Оксана Царевич і Віктор Кицюк на засіданні парламенту, 4 березня 2015 року

Вінницький міський суд обрав запобіжний захід для судді Печерського райсуду Києва Віктора Кицюка у виді особистого зобов’язання з вимогою носити електронний браслет, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Відповідне рішення суду можуть оскаржити впродовж 5 днів.

Раніше, 11 березня, Вінницький міський суд обрав аналогічний запобіжний захід для судді Печерського райсуду Києва Оксани Царевич.

Кицюк підозрюється в тому, що, зловживаючи службовим становищем, постановив завідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення щодо активістів «Автомайдану» і в інших справах.

4 березня Верховна Рада надала згоду на затримання й арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва: судді Оксани Царевич, Сергія Вовка та Віктора Кицюка.

Раніше голова Верховного суду Ярослав Романюк дав згоду на затримання й арешт цих суддів, які вели гучні справи за правління Віктора Януковича.

Оксана Царевич входила до колегії суддів у першій справі екс-міністра МВС Юрія Луценка. Віктор Кицюк і Оксана Царевич були слідчими суддями у справі про вбивство Євгена Щербаня, в якій обвинувачення було висунуте Юлії Тимошенко. Сергій Вовк вів справу Луценка.

6 березня Голосіївський райсуд не задовольнив клопотання Генпрокуратури про обрання судді Печерського районного суду Сергію Вовкові запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

XS
SM
MD
LG