Доступність посилання

ТОП новини

Україна та США підписали договір про надання 26 мільйонів доларів для реформи МВС


Посол США Джеффрі Пайєтт і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Київ, 13 березня 2015 року
Посол США Джеффрі Пайєтт і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Київ, 13 березня 2015 року

Уряди США та України підписали договір про виділення 26 мільйонів доларів для проведення реформи МВС України.

«Ми сьогодні підписали дуже важливий договір. Пан посол (Джеффрі Пайєтт – ред.), будучи уповноваженим від американського уряду, і я, будучи уповноваженим урядом України. Йдеться про фінансову допомогу більш як 26 мільйонів доларів США на реформу МВС, підтримку прикордонної служби та на антикорупційну діяльність. Для нас важливі гроші, але більш важливим для нас є момент підтримки, адже коли нас підтримали в такій чутливій реформі США, то я вірю нас підтримають й інші демократичні країни», – сказав міністр МВС Арсен Аваков.

Він конкретизував, що всі необхідні законодавчі акти, закони, постанови, що стосуються реформ, будуть ухвалені до літа цього року.

«Закон про національну поліцію, Закон про органи внутрішніх справ, закон щодо зміни дорожнього руху, в зв’язку з ліквідацією ДАІ та інші», – перерахував міністр.

Раніше Аваков повідомляв, що 16,7 мільйона доларів з виділеної суми підуть на реформування правоохоронної діяльності та 9,6 мільйона – на реформування галузі кримінальної юстиції, зокрема до якої відноситься боротьба з корупцією.

XS
SM
MD
LG