Доступність посилання

ТОП новини

Глава МЗС України закликає звільнити затриману в Криму журналістку


Павло Клімкін ©Shutterstock
Павло Клімкін ©Shutterstock

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав Росію звільнити журналістку Наталю Кокоріну, яку сьогодні в Криму затримали співробітники ФСБ.

«Пані Кокоріна повинна бути звільнена. Росія, як країна-окупант, повинна зупинитися в придушенні свободи слова в Криму. Крим це Україна. У мене – все », – написав Клімкін у своєму twitter.

Раніше представник ОБСЄ зі свободи слова Дунья Міятович засудила затримання Кокоріної і закликала російську владу Криму негайно її звільнити.

Вранці,13 березня, кореспондентка «Центру журналістських розслідувань» Наталія Кокоріна повідомила колегам, що близько 8:00 її попросили приїхати на квартиру батьків (вона проживає окремо). Після того, як вона прибула в квартиру з нею зник зв’язок. Пізніше стало відомо, що її затримали.

Адвоката до Кокоріної допустили, хоча раніше російські силовики відмовилися його пустити в квартиру, де проводився обшук.

13 березня співробітники ФСБ провели обшук у квартирі батьків ще однієї кримської журналістки Анни Андрієвської, яка після анексії півострова покинула Крим і зараз проживає в Києві. Батькові журналістки пред’явили рішення Сімферопольського суду, в якому сказано, що стосовно Андрієвської порушено кримінальну справу за матеріал, в якому нібито містяться заклики до повалення влади в Криму.

XS
SM
MD
LG