Доступність посилання

ТОП новини

Заступниця Квіташвілі припинила сумісництво після розслідування «Схем»


Перший заступник міністра охорони здоров’я Олександра Павленко подала заяву на припинення адвокатської діяльності до Ради адвокатів Київської області. Це сталося наступного дня після виходу розслідування про те, що заступниця Олександра Квіташвілі займається сумісництвом: працює в МОЗ і є адвокатом.

«Хотіла подякувати громадському контролю, що зауважили. На все не вистачає часу, тому що кожен день праця йде», – пояснила Павленко своє більш як двомісячне зволікання із поданням заяви програмі Радіо Свобода і «Першого національного» «Схеми».

Водночас Олександра Павленко вважає, що не повинна відповідати за порушення трьох законів, які забороняють сумісництво – «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», «Про засади запобігання і протидії корупції» і «Про центральні органи виконавчої влади».

«Для того, щоб ця історія не розвивалася, я зупинила і звернулася до органу… Я думаю, що нічого такого нема...», – зазначила перший заступник Квіташвілі.

Минулого тижня «Схеми» з’ясували, що перша заступниця міністра охорони здоров’я України Олександра Павленко займається сумісництвом, порушуючи законодавство. Як з’ясували журналісти, Павленко не припиняла адвокатської діяльності після призначення в уряд.

Павленко призначили першим заступником міністра охорони здоров’я 24 грудня 2014 року розпорядженням Кабміну за підписом прем’єра Арсенія Яценюка. Українське законодавство забороняє суміщення адвокатської діяльності з роботою на посаді заступника міністра.

XS
SM
MD
LG