Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура оголосила в розшук п’ятьох екс-депутатів


Голосування руками у Верховній Раді України, 16 січня 2014 року
Голосування руками у Верховній Раді України, 16 січня 2014 року

Генпрокуратура України оголосила в розшук колишніх народних депутатів України, членів Лічильної комісії Верховної Ради.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, Володимира Демидка, Андрія Пінчука, Станіслава Скубашевського, Ярослава Сухого, що на той момент входили до фракції Партії регіонів, і екс-депутата від Компартії Олександра Зубчевського підозрюють у зловживанні повноваженнями і службовій підробці у справі про організацію і проведення 16 січня 2014 року голосування в Верховній Раді України за законопроекти, спрямовані на перешкоджання проведення мирних акцій протесту (так звані «диктаторські закони»).

«Якщо найближчим часом вказані підозрювані не з’являться до слідчого, то Генеральна прокуратура України звернеться до суду з клопотаннями про надання дозволу на їх затримання і примусову доставку до суду для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – заявили в Генпрокуратурі.

Раніше цього тижня Генпрокуратура повідомила, що підозрює екс-депутата і секретаря Лічильної комісії парламенту Сергія Гордієнка у зловживанні владою під час ухвалення «диктаторських законів» 16 січня 2014 року, а Печерський суд Києва вирішив взяти його під варту. Згодом Гордієнка відпустили під заставу.

Фігурантом кримінальної справи щодо зловживання владою та службового підроблення під час ухвалення «диктаторських законів» 16 січня 2014 року був також Михайло Чечетов, який вчинив самогубство 28 лютого.

14 лютого колишнього голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова затримали за підозрою узловживанні службовим становищем і службовому підробленні, зокрема, під час організації голосування за так звані «диктаторські закони» 16 січня минулого року.

XS
SM
MD
LG