Доступність посилання

ТОП новини

Донбас: триває порушення перемир’я і обмін звинуваченнями


З 6 до 19 години п’ятниці, 13 березня, бойовики 20 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі, повідомляє речник штабу антитерористичної операції Анатолій Стельмах.

«Бандформування завдають вогневих ударів по позиціях українських військ з 122-міліметрових гаубиць та 120-міліметрових мінометів, що на початку березня у двосторонньому порядку мали бути відведені від лінії бойового зіткнення не менше ніж на 25 кілометрів. 13 березня, на Донецькому напрямку з 11.20 до 12.10 зі 120-міліметрових мінометів незаконні збройні формування обстріляли наш опорний пункт поблизу селища Піски. З 11.30 і до опівдня бойовики вели артилерійський вогонь по Авдіївці. Мінометних ударів зазнали селища Опитне і Миколаївка. На Маріупольському напрямку триває бойове протистояння наших військ з російсько-терористичними угрупованнями поблизу селища Широкине», – повідомив Стельмах.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Бойовики ж заявляють про збільшення порушень режиму «тиші» з боку українських військових.

«Упродовж минулої ночі кількість порушень Збройних сил України на лінії зіткнення збільшися вдвічі», – заявив Едуард Басурін, який називає себе «заступником командувача корпусу Міноборони» угруповання «ДНР».

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

Раніше президент Петро Порошенко повідомив, що станом на 9 березня на Донбасі загинуло понад 1,5 тисячі військовослужбовців. Від 15 лютого загинули 64 військових.

XS
SM
MD
LG