Доступність посилання

ТОП новини

Брехня ЗМІ Росії: у Львові ветеранам запропонували зняти нагороди у День Перемоги


Поширили також вигадки, що буцімто «Орден за мужність» хочуть скасувати

Телеканал Міністерства оборони Росії і проросійські інтернетні видання розповіли, із посиланням на український портал, що у Львові ветеранам запропонували зняти нагороди у день Перемоги. Однак в оригіналі опублікованого матеріалу про таке не йдеться.

Телеканал Міністерства оборони Росії «Звезда» повідомив у п’ятницю, що начебто львівським ветеранам запропонували зняти нагороди у день Перемоги, а завідувач музею імені гетьмана Петра Сагайдачного, полковник запасу Михайло Слоболянюк запропонував скасувати «Орден за мужність», три ступеня якого, нібито, недостатньо відображають суть подвигів ветеранів.

«Незадовго до святкування ювілею Перемоги у Львові почалося цькування ветеранів. З’ясувалося, що їхні ордени неприйнятні в сучасній Україні, адже вони були видані Радянським Союзом. Тому ветеранам настійно порекомендували не вдягати їх, повідомляє портал Zaxid.net», – пишуть російські журналісти.

Посилається телеканал «Звезда» на інтернет-видання Львова Zaxid.net.

У матеріалі йдеться про прес-конференцію 11 березня на тему «За що і чим нагороджують героїв АТО і як це висвітлюють ЗМІ сходу і заходу України».

Насправді, завідувач музею історії Академії сухопутних військ Михайло Слободянюк вважає, що в Україні потрібно ввести нагороду за поранення, а також розширити ступені «Ордена за мужність», а не скасувати його, як пишуть сьогодні російські медіа.

В рамках прес-конференції полковник у відставці зазначив, що нині військові, які отримали поранення на війні, носять спеціальні стрічки, однак варто запровадити спеціальну нагороду для таких бійців.

«До прикладу, в Америці вручають нагороду «Пурпурове серце», яку надають військовослужбовцю за поранення, що його він отримав у війні за свою державу. Незалежно від того, здійснив він подвиг чи ні, боєць пролив кров за свою державу, і ця нагорода має дуже велику пошану. І тепер виникла потреба створити таку нагороду в Україні, щоб були не лише стрічки, які залишилися від Радянського Союзу», – сказав завідувач музею.

Він додав, що також варто розширити ступені ордена «За мужність». «Зараз у нас є три ступені ордена «За мужність», але героїчні вчинки людей є дуже різноманітними: від звичайної хоробрості солдата до величезного подвигу героя. Усю цю гаму дуже складно вкласти у три ступені ордена «За мужність».

Тому, за європейською традицією, ми пропонуємо додати до ступенів ордена, наприклад, два ступені медалей «За мужність». Ці медалі відзначатимуть вчинки, які не підпадають під статут ордена», – зазначив Михайло Слободянюк.

Про те, що у Львові ветеранам запропонували нібито зняти нагороди у день Перемоги, взагалі не йдеться.​

12.03.2015
ЗМІ Росії «не помічають» порушень прав людини у Криму

А самопроголошений керівник окупованого Криму називає це «чужими фантазіями» далі
11.03.2015
Брехня ЗМІ Росії про ставлення мешканців Слов’янська до Путіна і Порошенка

Російські ЗМІ спотворили результати відеоопитування, використавши лише окремі фрагменти далі
10.03.2015
З’явився новий цинічний «фотофейк» проти українців

Прощання із загиблим бійцем видають за ритуальне вітання перед «Правим сектором» і «поліцаями Автомайдану» на колінах далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG