Доступність посилання

ТОП новини

КЗЖ закликає ФСБ зупинити переслідування журналістів у Криму


Кореспондентка «Центру журналістських розслідувань» Наталія Кокоріна
Кореспондентка «Центру журналістських розслідувань» Наталія Кокоріна

Комітет захисту журналістів (КЗЖ) засуджує дії російського ФСБ щодо журналістів із «Центру журналістських розслідувань» у Криму.

«Ми закликаємо ФСБ зупинити переслідування Наталії Кокоріної та її родини. Ми також закликаємо російську владу у Криму зупинити кримінальне переслідування проти Анни Андрієвської і припинити тиск на її родину», – заявила координаторка програм КЗЖ у Європі та Центральній Азії Ніна Огнянова.

Уранці, 13 березня, кореспондентка «Центру журналістських розслідувань» Наталія Кокоріна повідомила колегам, що близько 8:00 її попросили приїхати на квартиру батьків (вона проживає окремо). Після того, як вона прибула в квартиру, з нею зник зв’язок. Пізніше стало відомо, що її затримали.

Адвоката до Кокоріної допустили, хоча раніше російські силовики відмовилися його пустити в квартиру, де проводився обшук.

Ввечері 13 березня Кокоріну відпустили. Її адвокат Джеміль Темішев повідомив, що його підзахисну допитували як свідка.

13 березня співробітники ФСБ провели обшук у квартирі батьків ще однієї кримської журналістки Анни Андрієвської, яка після анексії півострова покинула Крим і зараз проживає у Києві. Батькові журналістки пред’явили рішення Сімферопольського суду, в якому йдеться, що проти Андрієвської порушили кримінальну справу за матеріал, в якому нібито містяться заклики до повалення влади у Криму.

XS
SM
MD
LG