Доступність посилання

ТОП новини

Голова СММ ОБСЄ закликає надати доступ до всієї території Донбасу


Машина СММ ОБСЄ коло Донецького аеропорту
Машина СММ ОБСЄ коло Донецького аеропорту

Голова Спеціальної моніторингової місії в Україні Ертугрул Апакан закликає всі сторони конфлікту на Донбасі забезпечити повний і безпечний доспуп спостерігачам до всієї території. Він також привітав продовження мандату СММ ОБСЄ.

«З початку заснування Спеціальної моніторингової місії ми пройшли тривалий шлях і багато чого досягли, дуже часто у важких умовах. Продовження мандату місії означає, що ми продовжуватимемо ефективно реагувати на ситуацію», – йдеться у заяві Апакана, опублікованій у п’ятницю, 13 березня.

12 березня постійна рада ОБСЄ продовжила мандат Спеціальної моніторингової місії організації в Україні до 21 березня 2016 року.

21 березня 2014 року ОБСЄ ухвалила рішення про направлення в Україну Спеціальної моніторингової місії міжнародних спостерігачів.

Місія покликана сприяти зниженню напруженості й затвердженню миру, стабільності та безпеки. Спостерігачі, зокрема, збирають інформацію й доповідають про ситуацію із безпекою на сході України.

Необмежений доступ спостерігачів ЄБСЄ до всієї території Донбасу, є одним з пунктів Мінських домовленостей. Але представники СММ ОБСЄ неодноразово заявляли, що сепаратисти відмовляють їм у такому доступі.

XS
SM
MD
LG