Доступність посилання

ТОП новини

Українські лікарі оглянули Савченко – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Українські лікарі оглянули Надію Савченко, повідомив її адвокат Микола Полозов.

«Українські лікарі оглянули Надію Савченко. Скоро ми з ними зустрінемося», – написав Микола Полозов на своїй сторінці у Twitter.

Інший адвокат українського штурмана Марк Фейгін повідомив, що лікарі вийшли від Савченко.

Наразі деталі про стан Надії Савченко невідомі.

Сьогодні, 14 березня, українським лікарям вдалося потрапити до полоненої Надії Савченко.

13 березня українських лікарів не пустили до українського штурмана. За словарми Марка Фейгіна, сестра Савченко разом з медиками і консулом України понад сім годин просиділи під вікнами СІЗО, очікуючи допуску до народного депутата України, яку утримують у російські в’язниці.

Захист Савченко оголосив про плани звернутися зі скаргою до російської Генпрокуратури на дії Служби виконання покарань (ФСВП) щодо недопущення лікарів.

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО від літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

Федеральна служба Росії з виконання покарань заявила, що Савченко погодилася вживати курячий бульйон. Наступного дня захисники народного депутата України Савченко заявили, що вона буде виходити з голодування збалансованою дієтою і відмовляється вживати бульйон.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG