Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську розпочались безкоштовні курси з підготовки до ЗНО для дітей-переселенців


Вчителі Дніпропетровська безкоштовно готують дітей-переселенців до ЗНО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

Вчителі Дніпропетровська безкоштовно готують дітей-переселенців до ЗНО

У Дніпропетровську розпочались безкоштовні курси з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання знань для дітей-переселенців із зони АТО. Цієї суботи у Центральній міській бібліотеці кілька десятків хлопців та дівчат з Донбасу разом з викладачами-волонтерами поглиблюють свої знання з української мови та історії України.

Як розповіла Радіо Свобода координаторка проекту Надія Вовк, курси з безкоштовної підготовки дітей-переселенців до ЗНО виникли на базі безкоштовних курсів з української мови, які тривають у Дніпропетровську уже другий рік.

«Спершу ми хотіли проводити для майбутніх абітурієнтів лише заняття з української мови. Але так склалось, що до нас почали долучатись волонтери-викладачі інших предметів і на сьогодні ми вже маємо також заняття з української літератури, історії України, хімії, математики, фізики. У найближчих планах – англійська мова. Наскільки мені відомо, такий проект з підготовки дітей-переселенців до ЗНО поки діє лише у Дніпропетровську», – зазначила Надія Вовк.

За словами дніпропетровських викладачів, цей волонтерський проект покликаний допомогти дітям-переселенцям надолужити час, втрачений через події на сході України. Вчителі кажуть: загальний рівень знань дітей з Донбасу, які планують вступати цього року до дніпропетровських вишів, загалом не відрізняється від рівня знань місцевих одинадцятикласників.

«Постало питання: як можна допомогти дітям-переселенцям? Дуже просто. Допомогти їм підготуватись до одного з найважливіших іспитів – української мови та літератури, підготуватись до ЗНО, бо це для них – можливість вступити на бюджет, можливість отримати вищу освіту. Віддача для нас буде – це їхній вступ до вишів і радісні вигуки «Ми студенти!», – каже викладачка української мови Леся Скорик.

«Чому б і не допомогти дітям, які цього потребують? Загалом дуже цікаво з такими дітьми працювати, хоча група і велика. Діти у Дніпропетровську, можливо, більше обізнані з історією краю, з тим, що стосується фортеці Кодак, Монастирського острова тощо, натомість діти з Донбасу краще обізнані з тими подіями, які відбувались на території їхнього регіону. Але загалом можу стверджувати про абсолютну рівність, жодної різниці», – додає викладач історії України Ярослав Ярошенко.

Курси з безкоштовного вивчення основних шкільних предметів триватимуть до початку складання ЗНО. Часу залишилось небагато, тож вчителі розробили для дітей-переселенців дуже інтенсивні програми.

XS
SM
MD
LG