Доступність посилання

ТОП новини

У Татарстані затримали другого підозрюваного через пожежу у торговому центрі


Торговий центр Казані «Адмірал» після пожежі
Торговий центр Казані «Адмірал» після пожежі

У російському Татарстані у суботу, 14 березня, слідчі затримали другого підозрюваного у справі про пожежу у торговому центрі «Адмірал» у Казані.

У регіональному управлінні Слідчого комітету Росії повідомили, що затриманий Микола Каєкін – заступник генерального директора з техніки безпеки фірми «Зоря», яка була орендарем будівлі, що згоріла. Слідство планує подати клопотання про арешт Каєкіна.

Радянський районний суд Казані у п’ятницю, 13 березня, заарештував на два місяці директора фірми-орендаря згорілого торгового центру Гусейна Гахраманова.

Гахраманова взяли під варту до 11 травня. За версією слідства, він не організував евакуацію людей та роботу співробітників служби внутрішньої безпеки, які не перешкодили проходу в охоплену пожежею будівлю людей, які намагалися врятувати свій товар.

Також, за даними Слідчого комітету Росії, під час допиту у якості підозрюваного Гахраманов розповів, що у 2013 році проводилася перевірка торгового комплексу, були виявлені порушення правил пожежної безпеки. Ці порушення усунуті не були, зазначив Гесейн Гахманов.

Пожежа у торговому центрі виникла вдень 11 березня, загасити вогонь вдалося через 8,5 години.

Кількість загиблих під час пожежі у Казані зросла до 17. Рятувальники вважають, що під завалами будівлі ще можуть бути люди.

XS
SM
MD
LG