Доступність посилання

ТОП новини

У Раді зареєстрували законопроект про самоврядування окремих районів Донбасу


У Верховній Раді зареєстрований законопроект про визначення окремих районів Донбасу з особливим порядком місцевого самоврядування. Його на розгляд парламенту вніс президент України Петро Порошенко.

У суботу, 14 березня, Денис Пушилін, один з лідерів сепаратистів угруповання «ДНР» заявив, що не бачить сенсу у зустрічах Тристоронньої контактної групи допоки Верховна Рада України не встановить «особливого статусу» для частини Донбасу. Він звинуватив українську владу у порушенні Мінських домовленостей і заявив, що в «ДНР» чекають роз’яснень через зволікання Києва.

12 березня РНБО підтримала рішення про визначення меж окремих районів Донбасу, де запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування. Для реалізації цього рішення має бути увалена постанова парламенту та внесені зміни до закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування на території окремих районів Донецької та Луганської областей». За словами заступника секретаря РНБО Михайла Коваля, «особливий порядок» не буде запроваджуватися на територіях, які бойовики захопили після підписання мінських домовленостей 19 вересня минулого року.

8 березня сепаратисти заявили, що вибори на окупованих територіях Донбасу відбудуться тільки після зміни Конституції України. (Київ вимагає проведення в окупованих регіонах Донбасу виборів за українським законодавством).

Представники української влади заявили, що готові говорити з представниками Донбасу, але не з польовими командирами, а з тими, кого населення регіону обере в ході законних виборів, проведених відповідно до законодавства України.

Раніше так званий «спікер» «Народної ради» угруповання «ДНР» Андрій Пургін запросив Володимира Гройсмана в Донецьк змінювати Конституцію.

12 лютого в Мінську лідери України, Німеччини, Франції та Росії після 16 годин переговорів напрацювали комплекс заходів щодо врегулюванню конфлікту на Донбасі, який потім підписали представники Тристоронньої контактної групи та лідери угруповань «ДНР» та «ЛНР».

XS
SM
MD
LG