Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала оператора, який працював для телеканалу бойовиків


Співробітники Служби безпеки України затримали оператора телеканалу «Новороссия ТВ» за пропаганду тероризму та здійснення антиукраїнської політики. Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

«Встановлено, що мешканець Хмельницької області восени 2014 року виїхав до міста Донецьк та працевлаштувався там на посаду оператора телеканалу«Новороссия ТВ». Зловмисник спільно із журналістами телеканалу займався зйомкою замовних відеоматеріалів для програми «Лента новостей «Новороссия ТВ», неодноразово знімав репортажі за участю ватажків терористичних груп, які діють у Донецькій та Луганській областях. Підготовлені за його участі сюжети не лише пропагували тероризм, а й виправдовували злочини бойовиків терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», закликали до порушення територіальної цілісності України, сприяли свідомому розпалюванню конфлікту та ворожнечі на сході країни, знищенню цивільного населення», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в СБУ, чоловіка затримали у Хмельницькій області, куди він приїхав у «відпустку».

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею про участь у терористичній організації та сприяння її діяльності.

XS
SM
MD
LG