Доступність посилання

ТОП новини

Пушилін: Київ мав обговорити з «ДНР» законопроект про території з особливим статусом


Денис Пушилін, представник угруповання «ДНР»
Денис Пушилін, представник угруповання «ДНР»

Один з лідерів сепаратистів угруповання «ДНР» Денис Пушилін заявляє, що українська влада мала обговорити з представниками «ДНР» проект постанови про території з особливим статусом перед внесенням до Верховної Ради.

«Владі «Донецької Народної Республіки» невідомо про зміст проекту постанови про території з особливим статусом, внесеного українським президентом Петром Порошенком на розгляд парламенту. Проект документа нам поки не надходив, хоча він має бути обговорений щонайменше у форматі робочих підгруп Контактної групи», – сказав Пушілін.

Напередодні президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про визначення окремих районів Донбасу з особливим порядком місцевого самоврядування.

У суботу, 14 березня, один з ватажків сепаратистів Денис Пушилін заявив, що не бачить сенсу у зустрічах Тристоронньої контактної групи допоки Верховна Рада України не встановить «особливого статусу» для частини Донбасу. Він звинуватив українську владу у порушенні Мінських домовленостей і заявив, що в «ДНР» чекають роз’яснень через зволікання Києва.

12 березня РНБО підтримала рішення про визначення меж окремих районів Донбасу, де запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування. Для реалізації цього рішення має бути ухвалена постанова парламенту та внесені зміни до закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування на території окремих районів Донецької та Луганської областей». За словами заступника секретаря РНБО Михайла Коваля, «особливий порядок» не буде запроваджуватися на територіях, які бойовики захопили після підписання мінських домовленостей 19 вересня минулого року.

8 березня сепаратисти заявили, що вибори на окупованих територіях Донбасу відбудуться тільки після зміни Конституції України. Київ вимагає проведення в окупованих регіонах Донбасу виборів за українським законодавством. Представники української влади заявили, що готові говорити з представниками Донбасу, але не з польовими командирами, а з тими, кого населення регіону обере в ході законних виборів.

XS
SM
MD
LG