Доступність посилання

ТОП новини

Путін у фільмі про Крим: сплеск націоналізму в Україні спонукав Росію допомогти кримчанам


Сплеск націоналізму в Україні спонукав росіян допомогти жителям Криму. Про це заявив президент Росії Володимир Путін у документальному фільмі «Крим. Шлях на батьківщину». Про це повідомляє ТАСС з посиланням на фрагменти, використані у фільмі, прем’єра якого запланована на вечір неділі.

За словами Путіна, думок про захоплення Криму у нього не виникало «аж до початку збройного захоплення влади в Україні».

«Ситуація розгорталася таким чином в Україні, що ми були змушені почати роботу з повернення Криму до складу Росії, тому що ми не можемо кинути цю територію і людей, які там проживають, напризволяще, під каток націоналістів», – сказав Путін.

«Я поставив певні завдання, сказав, що і як ми повинні робити, але відразу ж підкреслив, що ми будемо робити це тільки в тому випадку, якщо будемо абсолютно переконані в тому, що цього хочуть самі люди, які проживають в Криму», – сказав Путін.

Документальний фільм «Крим. Шлях на батьківщину» розповідає про підготовку і процес анексії українського Криму з використанням коментарів Володимира Путіна.

Лідери країн Заходу вже засудили прем’єру стрічки, яка, на їхню думку, розповідає громадськості про незаконні дії, такі як посягання на територіальну цілісність країни і порушення міжнародних зобов'язань.

В українському уряді висловили бажання передати до міжнародного трибуналу в Гаазі фільм, який відповідає на питання, хто давав вказівки про захоплення української території в Криму. Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. В МЗС Росії назвали такий намір Києва «пропагандистським ходом».

Документальний фільм «Крим. Шлях на батьківщину» вийде в ефір на телеканалі «Россия-1» 15 березня о 22:00 (21:00 за Києвом).

XS
SM
MD
LG