Доступність посилання

ТОП новини

Росія після Євромайдану була готова привести у бойову готовність ядерні сили – Путін


Володимир Путін
Володимир Путін

Після зміни влади в Україні взимку 2014 року Росія була готова привести у бойову готовність свої ядерні сили. Про це президент Росії Володимир Путін заявив у документальному фільмі «Крим. Шлях на батьківщину», фрагменти якого цитують у неділю російські агентства.

За словами Путіна, він «був змушений зорієнтувати збройні сили». На запитання, чи означає це, що у бойову готовність були приведені зокрема ядерні сили, президент Росії відповів: «Ми були готові це зробити. Ми не збиралися йти напролом, нас до цього змусили».

На думку глави Кремля, після зміни влади в Україні взимку 2014 року росіяни у Криму «опинилися у небезпеці».Володимир Путін додав, що своїми діями у Криму Росія намагалася попередити «трагічні наслідки, які зараз можна спостерігати на Донбасі».

Російське телебачення покаже «Крим. Шлях на батьківщину» – фільм про підготовку і процес анексії Росією українського півострова – у неділю ввечері.

Лідери країн Заходу вже засудили прем’єру стрічки, яка, на їхню думку, розповідає громадськості про незаконні дії, такі як посягання на територіальну цілісність країни і порушення міжнародних зобов'язань.

В українському уряді висловили бажання передати фільм «Крим. Шлях на батьківщину» до міжнародного трибуналу в Гаазі.

XS
SM
MD
LG