Доступність посилання

ТОП новини

У Будапешті освистали премʼєра Орбана


Віктор Орбан
Віктор Орбан

У Будапешті у неділю під час святкової промови до Дня революції і боротьби натовп освистав премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана, вимагаючи його негайної відставки.

Між демонстрантами і прихильниками уряду спалахнула словесна суперечка, яка переросла в бійку, передає кореспондент Радіо Свобода. У протистояння довелося втрутитися поліцейським. Кілька осіб постраждали.

До річниці національно-визвольної революції 1848-49 років угорська опозиція у неділю організувала у центрі Будапешта кілька акцій громадянської непокори чисельністю понад 10 тисяч осіб. Протестувальники скандували «Орбане, забирайся геть!», «Нова Угорська Республіка!», «Досить фідесівської облуди!» та ін.

Останнім часом в Угорщині рейтинги проурядової коаліції впали більше як на третину, а на проміжних парламентських виборах коаліція партії «ФІДЕС» і християнських демократів втратила дві третини голосів у Національній асамблеї.

За проросійську політику опоненти називають Віктора Орбана «молодшим братом Путіна» і звинувачують у сексотстві. Євросоюз критикує чинний угорський уряд за згортання демократії та ухвалення законів, які суперечать нормативним актам ЄС.

XS
SM
MD
LG