Доступність посилання

ТОП новини

Президент нагородив воїнів АТО, 95 із них – посмертно


Президент України Петро Порошенко відзначив 158 воїнів АТО, 95 із них – посмертно. Про це у неділю інформує прес-служба глави держави з посиланням на відповідний указ.

Серед осіб, яких відзначили, – військовослужбовці Збройних сил України, співробітники Міністерства внутрішніх справ та Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

«Серед нагороджених у Збройних Силах України – 4 військових, які вже вдруге отримують орден «За мужність», цього разу – за мужність, проявлену під час боїв на Дебальцевському плацдармі. Це – сержант Сергій Мудрий, солдат Євген Панахида, старший сержант Андрій Прометний та старший солдат Роман Шваюк», – інформує сайт президента.

Крім того, медаллю «За військову службу Україні» нагороджено шістьох бійців Національної гвардії, які забезпечували вихід частин і підрозділів Збройних сил з-під Дебальцева. Це – прапорщики Олег Бойко та Іван Глуханюк, капітан Артем Грушко, старші прапорщики Григорій Мазур та Сергій Малогулко та старший солдат Денис Пухнаревич.

Також орденами відзначено трьох співробітників ДСНС, які забезпечували евакуацію мирного населення з Дебальцева. Це – генерал-майор служби цивільного захисту Микола Ільченко, молодший сержант Олександр Міркевич та підполковник Олександр Стрющенко.

«Військові, які отримали нагороди посмертно, загинули під час боїв у серпні-жовтні минулого року», – повідомили у прес-службі президента України.

Антитерористична операція на сході України триває з квітня минулого року.

XS
SM
MD
LG