Доступність посилання

ТОП новини

АТО: провокацій за ніч поменшало, бойовики застосовували переважно стрілецьку зброю


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі АТО в понеділок вранці звітують про зменшення кількості збройних провокацій з боку бойовиків на сході України. Як повідомив речник АТО Анатолій Стельмах, бойовики 12 разів вели вогонь по підрозділах українських військових, переважно із стрілецької зброї.

«З 20-ї години вечора і до 6-ї ранку уздовж всієї лінії розмежування противник 12 разів вів вогонь по підрозділах сил АТО, переважно із стрілецької зброї. Найбільша кількість інцидентів зафіксована на донецькому напрямку. Зокрема о 20:20 незаконні збройні формування вели вогонь з БМП по селищу Опитне, а о 20:40 бойовики завдали удару зі 120-міліметрових мінометів по цьому ж населеному пункту. О 1:30 ночі із зенітної установки злочинці вели вогонь по спостережному пункту українських військовослужбовців неподалік Авдіївки. Протягом ночі на маріупольському напрямку бойовики тричі застосували міномети, гранатомети та стрілецьку зброю в районі селища Широкине. На Луганщині зафіксовано факт використання автоматичних гранатометів та стрілецької зброї близько 10-ї вечора поблизу селища Сокольники», – повідомив Стельмах.

Сепаратисти на своїх сайтах в понеділок пишуть про 34 випадки порушення українськими військовими режиму тиші.

12 лютого у Мінську були досягнуті угоди, які серед іншого, передбачали припинення вогню на Донбасі, відведення важкої техніки від лінії зіткнення та обмін полоненими. Відтоді жоден з цих пунктів повністю не виконується. У відповідь на заяви Генштабу України про продовження бойовиками ведення бойових атак в зоні АТО сепаратисти кажуть, що це українські військові порушують режим тиші.

XS
SM
MD
LG