Доступність посилання

ТОП новини

Моґеріні занепокоєна порушенням прав людини і нарощуванням військ у Криму


Федеріка Моґеріні
Федеріка Моґеріні

Верховний представник ЄС із закордонних справ вкотре висловлює глибоке занепокоєння продовженням нарощування військової присутності в Криму і погіршенням ситуації з правами людини, зокрема в питанні свободи слова і переслідування осіб, що належать до меншин. Про це йдеться в заяві Федеріки Моґеріні до річниці анексії українського Криму Росією.

За її словами, ЄС закликає надати міжнародним правозахисникам повний і вільний доступ до території всієї України, у тому числі Криму і Севастополя.

Моґеріні наголошує, що Європейський союз залишається прихильним суверенітету і територіальній цілісності України.

«Європейський союз не визнає і продовжує засуджувати цей акт порушення міжнародного права», – йдеться в заяві.

Як заявила верховний представник ЄС, незаконна анексія Криму і Севастополя Росією є прямим викликом міжнародній безпеці, «з серйозними наслідками для міжнародного правопорядку, що захищає єдність і суверенітет всіх держав».

«Європейський союз залишається відданим повній реалізації політики невизнання, зокрема й через обмежувальні заходи», – йдеться в заяві Моґеріні.

У Сімферополі сьогодні почалися святкові заходи до річниці анексії Криму Росією.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий «референдум про статус півострова», за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський Союз, США не визнали це голосування і вважають, що Росія Крим анексувала. Пізніше країни Заходу застосували через це санкції щодо Росії.

XS
SM
MD
LG