Доступність посилання

ТОП новини

Біля Іловайська загинули понад 360 українських бійців – військовий прокурор


Знищена техніка українських військових в Іловайську, архівне фото
Знищена техніка українських військових в Іловайську, архівне фото

Заступник генпрокурора, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявляє, що наразі встановлена загибель понад 360 військовослужбовців Збройних сил України, а також інших залучених до проведення АТО формувань та підрозділів у боях під Іловайськом.

«Це люди і військовослужбовці всіх родів військ, частин та об’єднань, які брали участь у бойових діях під Іловайском. Це сумарна кількість загиблих», – повідомив він.

За словами Матіоса, ще близько 180 людей вважаються зниклими безвісти, кількість поранених – понад 500 людей.

Наприкінці серпня минулого року українські підрозділи і бійці добровольчих батальйонів потрапили в оточення під Іловайськом. Точна кількість загиблих і взятих у полон була невідома.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію парламенту з розслідування обставин події.

У жовтні минулого року слідча комісія парламенту у своєму звіті заявила, що помилкові кадрові призначення в силовому блоці, неадекватні дії міністра оборони Валерія Гелетея і начальника Генштабу Віктора Муженка, а також те, що президент не ініціював введення воєнного стану, призвели до трагедії під Іловайськом.

У вересні 2014 року міністр оборони України Валерій Гелетей заявив, що під час виходу з Іловайська наприкінці серпня загинули 108 бійців Збройних сил України.

XS
SM
MD
LG