Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Росія і бойовики не виконують Мінські домовленості


Петро Порошенко й Анґела Меркель у Берліні, 16 березня 2015 року
Петро Порошенко й Анґела Меркель у Берліні, 16 березня 2015 року

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Росія і проросійські бойовики на Донбасі не виконують «значною мірою» зобов’язань за Мінськими домовленостями.

«Це стосується і режиму припинення вогню, що підтверджується представниками СММ ОБСЄ, не відповідає процедурі і задекларований, але не виконаний режим відведення важкої техніки», – сказав Порошенко після зустрічі з канцлером Німеччини Анґелою Меркель у Берліні.

Президент України заявив, що виконання Мінських угод є єдиним способом вирішення конфлікту на Донбасі.

«Наша чітка і спільна позиція: альтернативи Мінську не існує. Мінськ має працювати, і всі сторони мають чітко виконувати всі взяті на себе зобов’язання», – заявив Порошенко.

Канцлер Німеччини наголосила, що у неї склалося враження про готовність керівництва України виконати всі кроки, необхідні для реалізації Мінських угод.

Анґела Меркель заявила про готовність Європейського союзу посилити санкції у разі активізації дій бойовиків, зокрема у разі їхнього наступу на Маріуполь.

Мирні домовленості, досягнуті в Мінську 12 лютого, передбачали, зокрема, припинення вогню, відведення важкого озброєння від лінії зіткнення. Кількість обстрілів на сході України після цих домовленостей знизилася, але вони не припинилися повністю. Українські військові і проросійські бойовики звинувачують одні одних у порушення режиму тиші.

XS
SM
MD
LG