Доступність посилання

ТОП новини

Посольство України в Австрії святкуватиме Перемогу без Росії


Посол України в Австрії Олександр Щерба повідомив, що посольство проведе покладання квітів до пам’ятників радянським воїнам із нагоди річниці визволення Європи від нацизму окремо від представників Росії.

«На жаль, у зв’язку з російською окупацією української території, що триває, а також прямою агресією проти України, яка ведеться зброєю Росії, під прапорами Росії, руками громадян Росії ми будемо проводити пам’ятні заходи окремо від представників Росії», – мовиться в його листі послові Росії в Австрії.

«Сподіваюся, що колись повернеться час, коли українські і російські посли знову будуть покладати квіти до могил своїх дідів у Європі. Але шлях до примирення і прощення буде неблизький», – мовиться в листі, що його Щерба опублікував у твітері.

Росія наразі продовжує заперечувати свою причетність до війни, яку вона веде проти України на сході держави. Так само раніше Росія заперечувала й свою причетність до окупації Криму, аж доки її президент Володимир Путін сам не зізнався в тому, що це він віддав наказ захопити Крим.

XS
SM
MD
LG