Доступність посилання

ТОП новини

Донецька міліція: особа підбурювача в Костянтинівці встановлена


(фото: facebook.com/vladymyr.berezin)
(фото: facebook.com/vladymyr.berezin)

Особа підбурювача заворушень у місті Костянтинівці Донецької області, де військові збили пішоходів, встановлена, заявив заступник начальника міліції області Ілля Ківа.

Ведуться оперативні дії, найближчим часом підбурювач буде затриманий і постане перед законом, написав він у фейсбуці.

Ківа також наголосив, що, хоча трагедія, внаслідок якої загинула дівчинка і потерпіла жінка, не має виправдання і винні мають бути покарані щонайсуворішим чином, він просить громадян не піддаватися на провокації сепаратистів.

(Відео користувача Frankensstein1)

За словами чільного представника міліції Донеччини, сепаратисти використовують будь-яку ситуацію для дестабілізації становища у прифронтових містах.

Ківа додав, що заворушення локалізовані, і міліція бере становище під контроль.

Начальник міліції Донецької області В’ячеслав Аброськін, зі свого боку, повідомив, що винні у транспортній пригоді двоє військовослужбовців затримані, їх передали до військової прокуратури.

Тим часом Міністерство оборони пообіцяло, що винні у транспортній аварії будуть притягнені до суворої відповідальності, також будуть покарані їхні командири.

Раніше в понеділок, 16 березня, в Костянтинівці близько ста хлопців палили шини біля гуртожитку, де живуть військові, і побили кілька вікон, повідомив із місця подій журналіст Олексій Мацука. Потім іще близько 30 осіб перекрили вулицю біля місця пригоди й перекинули автомашину ДАІ, написав він у твітері.

Це сталося після того, як у місті бойова машина десанту наїхала на пішоходів, унаслідок чого 8-річна дівчинка загинула на місці, також шпиталізована з травмами жінка.

XS
SM
MD
LG