Доступність посилання

ТОП новини

Савченко просить росіян не слати їй гроші


Українська льотчиця Надія Савченко
Українська льотчиця Надія Савченко

Українська льотчиця Надія Савченко подякувала громадянам Росії за підтримку, але попросила більше не поповнювати її тюремний рахунок. Про це йдеться в листі Савченко, оприлюдненому її адвокатом Миколою Полозовим.

«Вчора у мене був тихий шок, коли мені принесли роздруківку з тюремної бухгалтерії з моїм особистим рахунком, і я побачила, що люди з Росії мені перерахували 35 тисяч 630 рублів... А я навіть не знаю, кому за це дякувати», – написала депутат Верховної Ради, яку утримують у Росії за ґратами.

Савченко назвала «немислимим», «щоб російські люди платили мені за те, що російська влада безчесно і беззаконно тримає мене в російських тюрмах».

«Я вам щиро дякую, добрі люди, але, будь ласка, більше не треба», – написала Савченко і додала, що «свобода ціни не має».

Українська льотчиця Надія Савченко, яку Росія утримує в московському СІЗО від літа минулого року, 16 березня поновила голодування. Попереднє голодування тривалістю понад 80 діб Надія Савченко припинила менше двох тижнів тому.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі й незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG