Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст України проводить експертизу російського фільму про анексію Криму


Павло Петренко
Павло Петренко

Міністерство юстиції України проводить експертизу російського фільму «Крим. Шлях на батьківщину», знятий до річниці анексії півострова Росією, заявив глава українського Мін’юсту Павло Петренко.

«Ми в даний момент проводимо експертизу цього фільму, маємо намір направити ці матеріали в міжнародні організації та міжнародний кримінальний суд», – сказав Петренко.

За його словами, заяви російського президента Володимира Путіна в даному фільмі фактично є доказом провини керівництва Росії в міжнародних злочинах і військовому вторгненні на територію іншої держави.

Напередодні річниці проведення так званого «референдуму» про статус Криму, 15 березня, телеканал «Росія 1» продемонстрував фільм «Крим. Шлях на батьківщину». Це двогодинне документальне кіно, в якому президент Росії Володимир Путін й інші фігуранти подій, що відбулися на півострові рік тому, розкривають свою версію того, як Крим переходив під контроль Москви.

Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції передати до Міжнародного кримінального суду інтерв’ю Путіна із трейлера до цього фільму.

XS
SM
MD
LG