Доступність посилання

ТОП новини

Росія привела в бойову готовність частину свого флоту


Ракетні комплекси С-300 на навчаннях Балтійського флоту, 30 січня 2015 року
Ракетні комплекси С-300 на навчаннях Балтійського флоту, 30 січня 2015 року

Низка військових частин і з’єднань Балтійського флоту, Південного військового округу, повітряно-десантних військ Росії приведені у повну бойову готовність у ході командно-штабних тренувань у Збройних силах Росії.

Під час навчань, якими керуватиме міністр оборони Росії Сергій Шойгу, будуть перевірені система оповіщення й управління військами. Потім частини і підрозділи вийдуть на полігони, де відпрацюють завдання з практичного застосування військ, йдеться в повідомленні Міноборони Росії.

Напередодні президент Росії Володимир Путін наказав привести в повну бойову готовність Північний флот, деякі з’єднання Західного військового округу і частини повітряно-десантних військ. Як повідомили в Міноборони Росії, головним завданням перевірки є оцінка здатності Північного флоту виконувати завдання в Арктиці.

З весни 2014 російські війська брали участь у низці великих маневрів, у тому числі біля кордонів з Україною і в анексованому Росією Криму. У керівництві НАТО вважають, що подібні навчання дестабілізують ситуацію.

XS
SM
MD
LG