Доступність посилання

ТОП новини

Луганськ отримує електроенергію з Росії – ДТЕК


Проросійський сепаратист біля луганського аеропорту, ілюстраційне фото
Проросійський сепаратист біля луганського аеропорту, ілюстраційне фото

Лінії передач до Луганська були пошкоджені під час бойових дій, місто нині отримує електроенергію не від Луганської ТЕЦ. Про це в ефірі проекту «Донбас.Реалії» Радіо Свобода заявив прес-секретар Антикризового штабу ДТЕК Антон Ковалишин.

«Луганськ і непідконтрольні Україні території області отримують електроенергію по лінії «Шахта-Победа» і не мають стосунку до ДТЕК. Вони отримують електроенергію з Росії. Водночас Донецьк отримує її від української об’єднаної електромережі», – наголосив Ковалишин.

Коли відбувається аварія на території підконтрольній сепаратистам, енергетики вимушені домовлятися щодо ремонтних робіт на місці.

За словами Ковалишина, під обстріли бригади не їдуть, це призводило до того, що під час активних протистоянь без електропостачання залишалися 170 населених пунктів на Донеччині.

«Бригада виїжджає на місце, коли є якась домовленість між сторонами та блокпостами на місці, що туди можна виїхати з обох сторін. Досягається домовленість про «зелений коридор». Коли усі розуміють, що без енергетиків залишатимуться без світла, тоді бригада виїжджає», – сказав Ковалишин.

11 березня понад мільйон жителів Луганщини залишився без світла через пожежу на Луганській ТЕЦ, згодом постачання електроенергії відновили.

Наразі Луганськ перебуває під контролем проросійських бойовиків.

XS
SM
MD
LG