Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти в частині Донбасу виступають проти миротворців


Один із ватажків донецьких сепаратистів Андрій Пургін заявляє, що зараз, коли масових обстрілів і загибелі людей не відбувається, немає ні сенсу, ні приводу для введення миротворців на схід України.

За його словами, в угрупованні «ДНР» категорично проти введення миротворців – «якщо це тільки не російський контингент», сказав він російському агентству «Інтерфакс».

Також і один із ватажків луганських сепаратистів Олексій Карякін стверджує, що ухвалення Верховною Радою звернення з проханням до ООН і ЄС ввести миротворців на схід України «перекреслить мінські домовленості» і «може стати причиною нової ескалації конфлікту».

За його словами, в угрупованні «ЛНР» введення миротворців вважають за «несвоєчасний і непотрібний крок».

У вівторок, 17 березня, Верховна Рада, серед іншого, ухвалила постанову про схвалення звернення від імені України до Ради безпеки ООН та Ради Європейського союзу щодо розгортання на території України міжнародної операції підтримання миру і безпеки.

Раніше українські політики звертали увагу, що в разі схвалення така миротворча місія мала б розташуватися також і на кордоні між Україною і Росією в наразі непідконтрольній Києву ділянці і не мати у своєму складі представників Росії як держави-агресора.

XS
SM
MD
LG