Доступність посилання

ТОП новини

Брехня ЗМІ Росії: комбат батальйону «Дніпро-1» зізнався, як став фашистом


Російські ЗМІ «маніпулюють» заголовками

Російський телеканал «Звезда» розповів, що народний депутат України командир полку спеціального призначення «Дніпро-1» Юрій Береза начебто зізнався, як «став фашистом». Це передрукували проросійські інтернетні ЗМІ. Проте, як виявилося, подібних заяв Юрій Береза не робив. А у посольстві Великої Британії в Україні продемонстрували брехню Путіна про Крим.

Цими днями російський канал «Звезда» та проросійські інтернетні ЗМІ, а також групи у соціальних мережах, які підтримують сепаратистів, поширили новину із заголовком «Український комбат зізнався, як, став фашистом».

«Народний депутат, командир полку спеціального призначення «Дніпро-1» Юрій Береза в ефірі українського каналу з гордістю розповів, що фашистом його стали називати вже в 1991 році».

Цю інформацію підкріпили відео з ефіру телеканалу «Espreso.tv» програми «Вечір з Миколою Княжицьким». Таких «зізнань» головний герой програми народний депутат і комбат батальйону «Дніпро-1» Юрій Береза не робив.
Російський канал використав відповідь комбата на запитання про війну: Юрій Береза розповів про 90-ті роки. Комбат служив на Камчатці, і його ще тоді – як українця – називали «бендерівцем та фашистом». На його думку, така риторика не змінилась іще відтоді, і «те, що було на кухні, вийшло у широкі маси».

Тобто телеканал «Звєзда» передав дослівно цитату українського народного депутата, але зробив маніпуляцію у самому заголовку, який потім передрукували й інші медіа.

Як змінювалось твердження Путіна про Крим

Раніше президент Росії Володимир Путін спростовував присутність російських військ на території Криму під час анексії, називаючи силовиків місцевою самообороною. Однак тепер, у фільмі «Крим. Шлях на Батьківщину» Путін фактично зізнався у тому, що на півострові діяли російські спецслужби, і визнав, що сам керував всією операцією. Президент Росії також повідомив про те, що міг би застосувати ядерну зброю.

Так, на фотоколажі на сторінці посольства Великої Британії у Twitter демонструють відповідь Путіна на запитання «Як ви бачите майбутнє Криму? Чи розглядаєте ви можливість приєднання його до Росії?».

На прес-конференції 4 березня 2014 і далі твердження з інтерв'ю Путіна телеканалу «Росія-1», яке було використане у фільмі про Крим, що вийшов в ефір 15 березня.

16.03.2015
Польща звинувачує Путіна у брехні

Путін бреше, українські солдати в Польщі не навчалися» – віце-прем’єр далі
16.03.2015
Черкащани: «Корсунський погром» – вигадка російських пропагандистів

У фільмі про анексію Криму його автори по-своєму інтерпретували події на Черкащині під час Євромайдану далі
14.03.2015
«Українська» доповідь Нємцова і країна брехунів

Проблема не в тому, що Путін – брехун. Проблема в тому, що він – президент країни брехунів далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG