Доступність посилання

ТОП новини

Рішення Ради щодо Донбасу відповідає мінським домовленостям – МЗС України


Міністерство закордонних справ України назвало «свідченням відданості України мінським домовленостям і логіці мирного процесу» ухвалені Верховною Радою 17 березня зміни до законодавства, які стосуються окремих районів Донецької та Луганської областей. Про це йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

«Рішення українського парламенту відкривають шлях для проведення в окремих районах Донецької та Луганської областей вільних та справедливих виборів відповідно до законодавства України та з обов’язковим дотриманням стандартів ОБСЄ щодо проведення демократичних виборів за спостереження Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ», – наголошує МЗС України.

У заяві також ідеться, що «саме Російська Федерація та її маріонетки через організацію на Донбасі невизнаного світовою спільнотою виборчого фарсу 2 листопада 2014 року зірвали реалізацію Мінських домовленостей від 5 та 19 вересня 2014 року та унеможливили подальший розвиток мирного процесу».

«Разом з усім світовим співтовариством розраховуємо, що Російська Федерація використає цей шанс для того, щоб звернути зі шляху агресії та терору та повернутися на рейки мирного врегулювання», – наголосили в зовнішньополітичному відомстві.

Тим часом, лідери угруповань «ДНР» та «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький звинувачують владу України у зриві виконання мінських домовленостей. Вони вважають, що лютневі домовленості порушують постанова про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування, а також внесення змін до статті 10 Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

XS
SM
MD
LG