Доступність посилання

ТОП новини

Уряд України виділив на проведення реформ 23 місяці – МВФ


«Уряд говорить з нами чесно та прямо, дійсно виконуючи, дані нам раніше, обіцянки» – заступник директора-розпорядника МВФ

Міжнародний валютний фонд вражений рівнем співпраці з українським урядом та зусиллями, який докладає Київ, аби реформувати та стабілізувати економіку. Про це заявив заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон під час зустрічі у Вашингтоні з міністром фінансів України Наталією Яресько. Україна нині узгоджує з МВФ деталі наступних траншів фінансування, а також домовляється з інвесторами та кредиторами щодо реструктуризації колишніх боргів.

«Ми маємо дуже добрі відносини з українським урядом. Протягом багатьох років, можливо, двох десятиліть, зміни, яких країна потребувала, не запроваджувалися. Але цей уряд, як мене запевнив український прем’єр, за 23 місяці має намір зробити те, що треба було зробити за 23 роки. Зусилля, які вони роблять, вражаючі. Уряд говорить з нами чесно та прямо, дійсно виконуючи, дані нам раніше, обіцянки. Тому ми в МВФ підтримуємо ці дії», – сказав заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон.

Програму МВФ для України Наталія Яресько називає програмою реформування для української економіки.

«Я не вважаю, що МВФ висуває нам умови. Я сприймаю це як нашу програму реформ. Вони складні, і вони дійсно – реформи. Але у нас немає іншого вибору, як їх впроваджувати. У короткотерміновій перспективі деякі з цих реформ будуть болючими, але згодом це дозволить нам уникнути коливань валютного курсу, зменшить інфляцію, створить впевненість у нашій банківській системі. А для пересічних українців – це найбільш важливі речі, на які вони хочуть покладатися щодня. Як тільки ми перейдемо від стабілізації до росту економіки, люди можуть розраховувати на створення нових робочих місць, збільшення зарплат і пенсій», – сказала міністр фінансів України.

МФВ виділив Україні 17,5 мільярдів доларів кредитування на 4 роки. Але ще 15 мільярдів український уряд мусить знайти сам. Наступні кілька днів Наталія Яресько проведе у Сан-Франциско, Нью-Йорку та Лондоні, де буде переконувати найбільших кредиторів відтермінувати колишні борги і дати Україні шанс стабілізувати економіку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG