Доступність посилання

ТОП новини

Мінрегіонбуд: з 1 квітня гаряча вода подорожчає приблизно на 55%, опалення – на 73%


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Тарифи на централізоване постачання гарячою водою для населення з 1 квітня 2015 року зростуть приблизно на 55-57%, а на опалення в середньому на 73%. Про це заявила начальник управління економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства Наталія Хоцянівська.

Вона зазначила, що підвищення тарифів обговорювалося на зустрічі представників Мінрегіону та Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

За словами Хоцянівської, наразі борги населення з оплати спожитих комунальних послуг в Україні становить 13 мільярдів гривень.

«На сьогодні є закон про виконавче провадження і досить широкий спектр впливу на неплатників. Ним передбачено: стягнення, в першу чергу грошових коштів боржника, на рухоме майно і більш того, статтею 63 цього закону передбачено стягнення вашої квартири, дому і в першу чергу на земельну ділянку», – заявила Хоцянівська.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, має невдовзі визначити нові тарифи на воду для населення.

Сьогодні Верховна Рада відхилила урядовий законопроект, згідно з яким тарифи на послуги ЖКГ заборонялося б встановлювати на рівні нижче економічно обґрунтованого.

XS
SM
MD
LG