Доступність посилання

ТОП новини

Сцена навпроти місця вбивства Нємцова: як у Москві відзначають річницю окупації Криму


Мітинг у Москві, 18 березня 2015 року
Мітинг у Москві, 18 березня 2015 року

Московські школи отримали рознарядки на мітинг

Дінара Сетдікова, Любов Чижова, Ілля Кизиров

У мітингу-концерті «Ми разом» до річниці анексії Криму беруть участь прокремлівські активісти, бюджетники та росіяни, яким пообіцяли заплатити за участь. Концертну пограму складуть артисти, яких любить влада. Як обіцяють, на сцену підніметься і президент Росії. Концерт вирішили провести не на Красній площі, як у минулому році з нагоди «приєднання» Криму, а зі зворотнього боку Собору Василя Блаженного на Василівському узвозі: сцена звернена до Великого Москворецкого мосту, де 27 лютого був застрелений опозиційний політик Борис Нємцов.

Соратники та друзі вбитого політика побоюються актів вандалізму і сподіватися, що московська поліція забезпечить охорону місця загибелі Нємцова. Напередодні група учасників «Комітету протестних дій» звернулася з таким листом в ГУВС Москви, про це повідомив член партії РПР-ПАРНАС Михайло Шнейдер. В інтерв'ю Радіо Свобода він розповів, що в поліції на словах пообіцяли не допустити вандалізму:

ЗАВАНТАЖИТИ

Місце вбивства огородили, як і обіцяли:

Ростуть нетерпимість, агресія і потреба в примітивних, грубих рішеннях. Зростає рівень політичних помилок. Друзів, за винятком набору смішних країн, не залишилося...

​Дмитро Пєсков, прес-секретар президента Росії, повідомив, що Володимир Путін, ймовірно, візьме участь у заходах після наради з питань розвитку Криму і Севастополя. Торік на мітингу «Ми разом» Володимир Путін зі сцени заявив про те, що «Крим і Севастополь повертаються в рідну гавань».

Політолог Марк Урнов каже, що за цей рік представники еліти, принаймні, деякі, усвідомили, що загнали себе в глухий кут, «але виходу практично немає»: «Ростуть нетерпимість, агресія і потреба в примітивних, грубих рішеннях. Зростає рівень політичних помилок. Друзів, за винятком набору смішних країн, не залишилося... Ми знаходимося в стані дуже поганої економічної реальності, в оточенні світу, який перестав нам довіряти, і причина цього ми самі».

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Об'ява про збір на мітинг 18 березня
Об'ява про збір на мітинг 18 березня

ЗМІ повідомили про вказівки московської влади зібрати людей на сьогоднішній мітинг. «Новая газета» пише про рознарядки, які отримали директори московських шкіл: відправити на захід по 10-30 учасників. В інтернеті також є оголошення про набір глядачів на концерт. У ньому говориться, що вони повинні бути «тверезі і красиві у віці від 16 до 80 років». Участь компенсується, обіцяють на сайті massovki.ru.

Оплата за участь 300 рублів, Путіна обіцяють повідомили кореспонденту Радіо Свобода за телефоном, вказаним в оголошенні:

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Кореспондент Радіо Свобода був свідком збору груп, у організаторів табличка, про яку повідомлялося в оголошенні:​

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Валерій Заборовський, прес-секретар руху «Антимайдан», запевняє, що його колеги не причетні до збору учасників на мітинг за гроші, тим паче, що їх теж «запросили», і йдуть вони «за покликом серця». Оплату участі члени «Антимайдану» заперечували в інтерв'ю Радіо Свобода і під час підготовки до мітингу 21 лютого, організаторами якого вони й були:

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


​Учасники мітингу збираються:

А деякі вже невдовзі після початку розходяться:

Реквізит не знадобився
Реквізит не знадобився

Оригінал матеріалу на сайті російської редакції Радіо Свобода

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG