Доступність посилання

ТОП новини

80% міліціонерів не прийшли в правоохоронну систему за хабарями – Троян


Вадим Троян
Вадим Троян

Більшість міліціонерів хочуть працювати чесно, але корумповані керівники примушують їх порушувати закон. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив начальник головного управління МВС у Київській області Вадим Троян.

«80% у нашій системі не прийшли за хабарями. У них природний інстинкт – вони хочуть допомагати країні. Будь ласка, звертайтесь до мене напряму. Я в кожному райвідділі це кажу. Я особисто займуся тим очільником райвідділу, який порушує закон. З корупціонерами мова коротка: в наручники й до суду», – заявив Троян в ефірі програми «Ми разом».

Троян повідомив, що міліція Київської області через оголошення шукає нові кадри.

«У нас уже є понад 30 заяв на керівні посади від тих, хто вважає, що має хист і силу. Розмову проходять як зі мною, так і з заступниками. Я думаю, що з молодого покоління ми якраз створимо цю нову систему, новий підхід», – розповів очільник головного управління МВС у Київській області.

За його словами, дієвими є зустрічі правоохоронців з громадськістю – віча, які відтепер практикуються в області.

«Я ставлю за мету – повернути довіру вулиці. Чим більше ми будемо спілкуватися напряму з людьми, тим краще. Я проводжу віча на територіях. Збираємо всіх правоохоронців райвідділку, представників громадськості та самооборони, представників судочинства й місцевої влади. Відбувається прямий діалог громади з правоохоронцями. Це дуже корисно», – запевняє Троян.

Він також повідомив, що уже домовився про поширення «експерименту з реформування міліції з Києва на область».

«Мені обіцяли, що після Києва експеримент буде продовжуватись у Київській області. Київ і область – пов’язані. Якщо експеримент вдасться в Києві, то область буде наступною», – каже Троян.

Ключовим фактором має стати підвищення заробітної плати. Так, на думку Трояна, «зарплата мінімальна потрібна тому ж сержанту патрульної служби мінімум 10 000 гривень».

Вадим Троян був заступником комбата батальйону «Азов», а з листопада 2014 року очолив Київську обласну міліцію. Російські ЗМІ представили цю подію так: «київську обласну міліцію очолив неонацист». Сам Троян в ефірі Радіо Свобода назвав це «маячнею».

XS
SM
MD
LG